De Hans Vaessen Stichting

De Hans Vaessen Stichting heeft een tweesporenbeleid. Enerzijds selecteren wij bestaande projecten die aansluiten op onze uitgangspunten om deze te ondersteunen. Anderzijds ontwikkelen wij eigen initiatieven op sociaal-maatschappelijk gebied met als hoofdthema’s cultuur, godsdienst, psychologie en muziek.

Recente projecten op sociaal-maatschappelijk gebied:

Het oprichten van onze eigen uitgeverij.

Het publiceren van het boek Ik Ferdinand.
Het boek Ik Ferdinand is geschreven in opdracht van De Hans Vaessen Stichting. De auteur heeft haar werk pro deo aangeboden, waardoor de opbrengst volledig ten goede komt aan De Stichting.

Project ‘De Tweede Hans’
Het aanbieden van gratis rondvaarten voor kansarmen op het motorschip ‘De Tweede Hans’. Dit schip is eigendom van De Stichting.

 

Het Bestuur


Ton

Ton Berghuis

In Juni 2013 wenste Hans in zijn testament dat ik na zijn overlijden voorzitter zou worden van zijn Stichting. Hans zijn kleurrijke persoonlijkheid levend houden in de doelstellingen van zijn Stichting is een geweldige uitdaging die ik met veel plezier heb aanvaard.

Fay

Fay Dorland

De Hans Vaessen Stichting benaderde mij met de vraag of ik het leuk zou vinden als bestuurslid te willen aanschuiven. De doelen die de Stichting voor ogen heeft spraken mij aan o.a het ondersteunen van al bestaande sociale -maatschappelijke projecten met als onderwerpen psychologie, godsdienst, muziek.. Daarnaast vind ik het ook fijn om de meer actieve rol waarin de Stichting zich manifesteert, namelijk zich te willen inzetten voor kansarme groeperingen temidden van de samenleving, te ondersteunen.